Pistettiin ulos tällainen lausunto. Mediamyllerrys on kovaa...

http://www.attac.fi/nokiakannanotto

Attac: Nokia boikottiin

KANNANOTTO, JULKAISUVAPAA 21.1.2008

Nokia ilmoitti viime viikolla, että se sulkee Bochumin tehtaansa Saksassa ja irtisanoo kaikki tehtaan 2300 työntekijää. Päätös lakkauttaa kannattava tehdas on surullinen, mutta osoittaa kuinka epäinhimillisen kapitalismin aikakautta elämme. Erityinen ongelma on, että suurilla yhtiöillä ja sijoittajilla on tällainen määrittävä valta siirtää tuotantoaan vaikka sitä on verovaroin tuettu. Työntekijöillä tai demokraattisesti valituilla hallituksilla ei taas näytä olevan tilanteessa mitään vaikutusvaltaa.

Koska poikkikansalliset työtaistelut on kielletty, näyttää siltä, että kuluttajien reaktio ainoa tapa puuttua vääryyteen?, toteaa Attacin puheenjohtaja Mikko Sauli. Attac kehottaakin asettamaan Nokian tuotteet boikottiin myös Suomessa ja kannustaa kaikkia suomalaisia kuluttajia liittymään boikottiin.

Suomalaiset ovat viime aikoina joutuneet kohtaamaan samankaltaisia tragedioita, kun esimerkiksi Kemijärven ja Summan kannattavia paperitehtaita yritetään sulkea. Tämä osoittaa, että uusliberalismi on todella poikkikansallinen ilmiö. Tavalliset kansalaiset eivät siitä hyödy missään päin maailmaa?, Sauli jatkaa.

Suomen Attac on Maailman sosiaalifoorumin toimintaviikon alla lähettänyt kutsun liittyä boikottiin kaikille globaaleille yhteistyökumppaneilleen. Maailman sosiaalifoorumin puitteissa yli 2000 järjestöä ja liikettä tulee vastaanottamaan Attacin kutsun. Näiden liikkeiden kautta toimii maailmanlaajuisesti yhteensä kymmeniä miljoonia jäseniä.

Lisätietoja:

Mikko Sauli, puheenjohtaja, [email protected], 040 747 4323 Teppo Eskelinen, puheenjohtaja, [email protected], 050 357 6587 www.attac.fi / www.attac.org www.sosiaalifoorumi.fi